Rondleiding door PAAUW de Delfts Blauw Fabriek

Volg een gratis rondleiding door PAAUW de Delfts Blauw Fabriek en kom alles te weten over het maakproces van Delfts blauw aardewerk.

Op de grens van Rijswijk en Delft ligt PAAUW de Delfts Blauw Fabriek, een aardewerkfabriek die opgericht is in 1651. Na een tijdje dicht geweest te zijn en een verhuizing te hebben meegemaakt, draait de fabriek weer op volle toeren. Tegenwoordig produceren in Delft nog maar een paar bedrijven het volledig handbeschilderde Delfts blauw waaronder de PAAUW. Aan het productieproces is door de eeuwen heen weinig veranderd.

Kom gerust binnenkijken bij onze aardewerkfabriek en volg de gratis rondleiding. Loop stap voor stap door het maakproces heen en ontdek alles over dit wereldwijd bekende product. Van het maken van de klei, het gieten en het bakken tot aan het glazuren van het eindproduct, alles is hier van dichtbij te zien. Een speciale plek om te stoppen is het atelier van de meesterschilders. Zij maken hier dagelijks de mooiste Delfts blauwe producten. De tour eindigt in de showroom waar het eindresultaat te bewonderen is. Tegelijkertijd kunnen alle Delfts blauwe producten die er staan ook gekocht worden.

De rondleidingen in PAAUW de Delfts Blauw Fabriek zijn gratis tijdens de reguliere openingstijden. Elke tien minuten start er een nieuwe tour. Een persoonlijke gids vertelt alles over het productieproces van Delfts blauw aardewerk. De rondleiding is mogelijk in de volgende talen: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Zweeds.

PAAUW de Delfts Blauw Fabriek is het bezoekadres van Heinen Delfts Blauw. Je kan hier terecht voor een gratis rondleiding door de fabriek, een workshop Delfts blauw schilderen of de mooiste producten kopen in de showroom.

BOEK NU