De grootste Delfts blauwe vazen onthuld!

Dit zijn ze dan: de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld. De twee porseleinen reuzen zijn ruim drie meter hoog, wegen 250 kilo en zijn helemaal met de hand gemaakt en beschilderd. Op passende wijze zijn de vazen onthuld bij PAAUW de Delfts Blauw Fabriek.

Met warme chocolademelk, glühwein en vuurkorven weet het toegestroomde publiek zich warm te houden, terwijl ze wachten op de komst van de vazen. Op de historische Delftse Schie verschijnt een indrukwekkend VOC-schip met gebolde zeilen die zijn anker uitgooit voor de PAAUW. Zelfs de overburen aan de andere kant van het water verschijnen voor de ramen om een kijkje te nemen.

Jorrit Heinen van Heinen Delfts Blauw klimt aan boord van het schip om de aanwezigen welkom te heten. Samen met Co van Nieuwenhuijzen, manager van de PAAUW, onthult hij de twee vazen. Ontworpen en gemaakt door Heinen Delfts Blauw. Robert Aronson, van Tussen Kunst en Kitsch, en Suzanne Klüver, conservator bij Museum Prinsenhof, nemen ook de microfoon over. Zij vertellen de aanwezigen over de geschiedenis van de porseleinhandel en het ontstaan van Delfts blauw aardewerk.

Na de onthulling is het tijd om te vieren dat de vazen de lange reis van China naar Nederland, zonder scherven, doorstaan hebben. De genodigden nuttigen nog een hapje en een drankje bij de PAAUW. De onthulling van de vazen is tevens de aftrap van een feestweek vol activiteiten, zoals een rondvaart per VOC-schip, een gratis taxatiedag of een workshop Delfts blauw schilderen.

Was jij er ook bij? Deel je foto’s op sociale media met de hashtag #heinendelftsblauw zodat wij ze kunnen zien! Was je er niet bij? Je kunt de vazen bewonderen bij PAAUW de Delfts Blauw Fabriek. Neem vooral een selfie met de twee reuzen #degrootstedelftsblauwevazen!

BOEK NU